Ragyogó bőr, dús haj és egészséges köröm

9 célzott mikrotápanyag a természetes szépségért

 

A magas UV-sugárzás és a napégés aggasztó veszélyeire évek óta elriasztó híradások hívják fel a napimádók figyelmét. Ennek köszönhetően jobban odafigyelünk bőrünk védelmére, fényvédő krémeket vásárolunk, és talán kevesebben nyúlunk el délben a tűző napon.

A napsütés azonban a hajunkat is éri, nemcsak a bőrünket. Vajon a hajunkat is kellőképp óvjuk a nyári hőségben? Hajunk is ugyanolyan törődést igényel, így ha nem teszünk ellene, a nyári forróság és a vízben úszkálás már augusztusra töredezetté és fénytelenné teszi a hajunkat és láthatóan megviseli a bőrt. Fontos a bőrünk, hajunk és a körmeink állapota, ápoltsága, mivel ezek belső hogylétünket tükrözik, így nyilván szeretnénk, ha vitalitást, életörömöt, fiatalságot és öntudatosságot sugározna külsőnk. Ma már természetes rendszeres ápolásuk, sőt testünket belülről is kényeztetjük olyan összetevőkkel, melyek szépítenek, de szervezetünk önmagától nem képes előállítani, így ezt megfelelő étkezéssel, étrend-kiegészítőkkel pótolni kell.

 

Lássuk szépségünk legfontosabb építőköveit!

A kovaföld, illetve az ebben található szilícium alapvető fontosságú, az ásványi anyagnak megvan az a képessége, hogy kollagén kötőanyagot építsen fel és nedvességet tároljon. A szilícium jelentős szerepet játszik bőr rugalmasságában és feszességében, valamint a haj és a körmök fiatalon tartásában.

Az aranyköles az egyik legősibb gabonaféle, amit ma az értékes összetevői miatt becsülnek. Telítetlen zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat – különösen szilíciumot – tartalmaz az aranyköles kivonata.

A pantoténsav a B-vitaminok csoportjába tartozik és különösen fontos a hajnak, bőrnek és a körömnek.

A biotin más néven H-vitamin /a haj vitaminjának is szokták nevezni/ az erőtlen, töredezett hajnak selymes fényt ad, a körömnek visszaadja erősségét. Elősegíti a felső hámréteg megújulását.

 

A cinkkel való megfelelő ellátottság fontos a szép bőr és haj számára, valamint alapvető ezek növekedéséhez. A cinkhiány többek között a körmön fehér foltok formájában megmutatkozó elváltozásokat okozhat.

A krónikus vashiány gyenge, lapos és enyhén felfele hajló körmökhöz vezethet. A nőknek nagyobb a vasszükséglete, ezért nekik különösen figyelni kell a rendszeres bevitelre. A vas szerepet játszik a szervezet oxigénellátásában is.

A réz a kötőszövet két alapanyagának, a kollagénnek és az elasztinnak a felépítésében vesz részt.

A szelén erős szabadgyök megkötőként sejtvédő hatást gyakorol a bőrre. Hiánya körömdeformálódásban és bőrszárazságban mutatkozhat meg.

MSM (methylsulfonylmethan), mint a kén szerves, jól hasznosítható természetes formája, a kollagén és a kreatin alkotórésze.

 

A szépségvitaminok többsége nagy dózisban tartalmaz B-vitaminokat, melyek segítik a bőr megújulását és visszaadják hajunk eredeti fényét, de gyakori ellenérv, hogy egyúttal remek étvágygerjesztők is. Így akik nem akarnak pár kilóval többet nyomni a kúra végén, inkább lemondanak a hiányzó tápanyagok pótlásáról.

 

A Dr Böhm® Bőr Haj Köröm tabletta szépségformuláját azoknak ajánljuk, akik nem akarják külön-külön megvásárolni a pótlásra szoruló tápanyagokat, hanem komplex, megbízható megoldást keresnek. A termék nem B-vitamin alapú, azaz nem leszünk farkaséhesek, ugyanakkor optimális adagban tartalmazza az előbb felsorolt 9 fontos mikrotápanyagot a szép bőr, erős haj és egészséges köröm számára. Mint az összes szépségvitamin esetén, legalább háromhavi kúraszerű alkalmazása javasolt. Laktóz-, élesztő-, glutén- és színezőanyagmentes, sőt vegetáriánusok is szedhetik. A minőséget garantálja, hogy gyártása a legszigorúbb gyógyszeripari standardok szerint minőségi alapanyagokból történik.

 

Keresse a patikában!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp