Hashajtás: természetesen gyógynövényekkel!

A székrekedés kellemetlen tüneteit sokan megtapasztalják, de az emberek többsége csak átmenetileg. Sokkal nagyobb gondot okoz, és akkor érdemel figyelmet, ha a probléma tartós vagy visszatérően jelentkezik.
A székrekedés általában nem veszélyes, az étrend módosítása és testmozgás megoldja a panaszokat. Az okok nagyon sokfélék lehetnek a gyógyszer mellékhatástól, lelki okokon át kezeletlen betegségekig, így mindenképp figyeljünk rá oda!
Orvoshoz kell, ha hasi fájdalom, testsúlycsökkenés, véres széklet, gyengeség, láz, hányás jelentkezik

 

Az első lépés mindig a helyes étrend és táplálkozási szokások, a napi ötszöri, de egyszerre kis mennyiségű, bélmozgást serkentő élelmiszereket tartalmazó étkezések fokozatos bevezetése.

Kerülni kell a kakaót és csokoládét, a finom kiőrlésű lisztes termékeket. Gondoskodni kell a bőséges folyadékfogyasztásról. Fontos a mozgás, gyaloglás, rendszeres sport, természetjárás.

Az étrendi kezelés támogatására ma már sok hashajtó közül választhatunk. Természetes segítséget nyújthat a Darmpflege növényi alapú, természetes hatóanyagú gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású tabletta, mely hatóanyagként gyógynövényeket tartalmaz, mint a kutyabengekéreg, a szennalevél, az aloe, a torma és a fokhagyma. Hatékonyságát a gyógynövényekben lévő antrakinon nevű anyag két módon is biztosítja. Egyrészt a vastagbél falában lévő izmok működését serkentik, javítva ezzel bélmozgást, másrészt serkentik a szekréciós folyamatokat (vizet szívnak a vastagbélbe,) ezzel lágyítva a székletet.

1-2 hétig történő szedése ajánlott bélrenyheség, székrekedés (aranyér, sérv) és emésztési zavarok esetén.

Hatását évtizedes felhasználási tapasztalat és szakirodalmi adatok igazolják.

Felnőtteknek (12 éves kor felett) napi 1-2 tabletta szedése ajánlott. Várandós és szoptatós anyák a tablettát ne szedjék.

Egészségpénztári számlára elszámolható.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL ABETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp